Discussion:
[Cucumber] jenkins doesn't execute my cucumber test
(too old to reply)
a***@bufetedemarketing.com
2018-02-20 12:34:01 UTC
Permalink
Hi guys!
I have a problem with my Jenkins and Cucumber test... My Jenkins doesn't
execute my Cucumber tests and I don't know why...

The console output from Jenkins show the following:

Running paquete.RunTest

Configuring TestNG with: ***@612fc6eb

*Tests run: 0, Failures: 0, Errors: 0, Skipped: 0, Time elapsed: 1.657 sec*

*Results :*

*Tests run: 0, Failures: 0, Errors: 0, Skipped: 0*

[JENKINS] Recording test results

[INFO]

[INFO] *--- maven-jar-plugin:2.4:jar (default-jar) @ Cucumber_Test ---
*

[INFO] Building jar: /data/jenkins/QA - CucumberMaven/workspace/CucumberTest/target/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.jar

[INFO]

[INFO] *--- maven-install-plugin:2.4:install (default-install) @ Cucumber_Test ---
*

[INFO] Installing /data/jenkins/QA - CucumberMaven/workspace/CucumberTest/target/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.jar to /var/lib/jenkins/.m2/repository/Cucumber_Test/Cucumber_Test/0.0.1-SNAPSHOT/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.jar

[INFO] Installing /data/jenkins/QA - CucumberMaven/workspace/CucumberTest/pom.xml to /var/lib/jenkins/.m2/repository/Cucumber_Test/Cucumber_Test/0.0.1-SNAPSHOT/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.pom

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] BUILD SUCCESS

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] Total time: 26.045 s

[INFO] Finished at: 2018-02-20T12:56:55+01:00

[INFO] Final Memory: 26M/87M

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

Waiting for Jenkins to finish collecting data

[JENKINS] Archiving /data/jenkins/QA - CucumberMaven/workspace/CucumberTest/pom.xml to Cucumber_Test/Cucumber_Test/0.0.1-SNAPSHOT/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.pom

[JENKINS] Archiving /data/jenkins/QA - CucumberMaven/workspace/CucumberTest/target/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.jar to Cucumber_Test/Cucumber_Test/0.0.1-SNAPSHOT/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.jar

channel stopped

Finished: SUCCESS



My estructure is the following:

<Loading Image...>


My pom.xml is:

*<project xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/POM/4.0.0
http://maven.apache.org/xsd/maven-4.0.0.xsd">*



* <modelVersion>4.0.0</modelVersion>*

* <groupId>Cucumber_Test</groupId>*

* <artifactId>Cucumber_Test</artifactId>*

* <version>0.0.1-SNAPSHOT</version>*


*<build>*

* <sourceDirectory>src</sourceDirectory>*



* <plugins>*

* <plugin>*

* <artifactId>maven-compiler-plugin</artifactId>*

* <version>3.5.1</version>*

* <configuration>*

* <source>1.8</source>*

* <target>1.8</target>*

* </configuration>*

* </plugin>*

* </plugins>*

* </build>*

* <dependencies>*


* <dependency>*

* <groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>*

* <artifactId>maven-compiler-plugin</artifactId>*

* <version>3.5.1</version>*

* <type>maven-plugin</type>*

* </dependency>*



* <!-- https://mvnrepository.com/artifact/org.primefaces/primefaces -->*

* <dependency>*

* <groupId>org.primefaces</groupId>*

* <artifactId>primefaces</artifactId>*

* <version>6.1</version>*

* </dependency>*



* <dependency>*

* <groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>*

* <artifactId>maven-surefire-plugin</artifactId>*

* <version>2.19.1</version>*

* <type>maven-plugin</type>*

* </dependency>*

* <dependency>*

* <groupId>junit</groupId>*

* <artifactId>junit</artifactId>*

* <version>4.12</version>*

* </dependency>*

* <dependency>*

* <groupId>org.seleniumhq.selenium</groupId>*

* <artifactId>selenium-firefox-driver</artifactId>*

* <version>3.4.0</version>*

* </dependency>*

* <dependency>*

* <groupId>org.seleniumhq.selenium</groupId>*

* <artifactId>selenium-java</artifactId>*

* <version>3.4.0</version>*

* </dependency>*

* <dependency>*

* <groupId>org.testng</groupId>*

* <artifactId>testng</artifactId>*

* <version>6.11</version>*

* </dependency>*



* <dependency> *

* <groupId>info.cukes</groupId> *

* <artifactId>cucumber-core</artifactId> *

* <version>1.2.5</version> *

* </dependency>*

* <dependency> *

* <groupId>info.cukes</groupId> *

* <artifactId>cucumber-java</artifactId> *

* <version>1.2.5</version> *

* </dependency>*

* <dependency> *

* <groupId>info.cukes</groupId> *

* <artifactId>cucumber-junit</artifactId> *

* <version>1.2.5</version> *

* </dependency>*

* <dependency> *

* <groupId>info.cukes</groupId> *

* <artifactId>cucumber-jvm-deps</artifactId> *

* <version>1.0.5</version> *

* </dependency>*

* <dependency> *

* <groupId>info.cukes</groupId> *

* <artifactId>gherkin</artifactId> *

* <version>2.12.2</version> *

* </dependency>*



* <dependency>*

* <groupId>org.mockito</groupId>*

* <artifactId>mockito-all</artifactId>*

* <version>2.0.2-beta</version>*

* </dependency>*

* </dependencies>*



*</project>*


My RunTest.java is:

*package paquete;*



*import org.junit.runner.RunWith;*

*import cucumber.api.CucumberOptions;*

*import cucumber.api.junit.Cucumber;*


*@RunWith(Cucumber.class)*

*@CucumberOptions(*

* features = "src/test/resources/" *

* ,glue={"paquete"} *

* ,monochrome = true*

* )*


*public class RunTest {*


*}*


-------------------------------------------------------------------------
What am I doing wrong? From my local computer everything works fine.

Thanks so much for your help!
--
Posting rules: http://cukes.info/posting-rules.html
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Cukes" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to cukes+***@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.
Koen Prins
2018-02-21 05:36:39 UTC
Permalink
The problem is in your RunTest.java, more specific in the location of your
features. Try using `features = "resources"` as it will look in the
resources classpath for the folder you specify in there. Can you run the
RunTest.java without issues from Eclipse using TestNg diretly?
Post by a***@bufetedemarketing.com
Hi guys!
I have a problem with my Jenkins and Cucumber test... My Jenkins doesn't
execute my Cucumber tests and I don't know why...
Running paquete.RunTest
*Tests run: 0, Failures: 0, Errors: 0, Skipped: 0, Time elapsed: 1.657 sec*
*Results :*
*Tests run: 0, Failures: 0, Errors: 0, Skipped: 0*
[JENKINS] Recording test results
[INFO]
*
[INFO] Building jar: /data/jenkins/QA - CucumberMaven/workspace/CucumberTest/target/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.jar
[INFO]
*
[INFO] Installing /data/jenkins/QA - CucumberMaven/workspace/CucumberTest/target/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.jar to /var/lib/jenkins/.m2/repository/Cucumber_Test/Cucumber_Test/0.0.1-SNAPSHOT/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.jar
[INFO] Installing /data/jenkins/QA - CucumberMaven/workspace/CucumberTest/pom.xml to /var/lib/jenkins/.m2/repository/Cucumber_Test/Cucumber_Test/0.0.1-SNAPSHOT/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.pom
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] BUILD SUCCESS
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 26.045 s
[INFO] Finished at: 2018-02-20T12:56:55+01:00
[INFO] Final Memory: 26M/87M
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
Waiting for Jenkins to finish collecting data
[JENKINS] Archiving /data/jenkins/QA - CucumberMaven/workspace/CucumberTest/pom.xml to Cucumber_Test/Cucumber_Test/0.0.1-SNAPSHOT/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.pom
[JENKINS] Archiving /data/jenkins/QA - CucumberMaven/workspace/CucumberTest/target/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.jar to Cucumber_Test/Cucumber_Test/0.0.1-SNAPSHOT/Cucumber_Test-0.0.1-SNAPSHOT.jar
channel stopped
Finished: SUCCESS
<https://lh3.googleusercontent.com/-Wd89k1wlDWM/WowVB7ek6yI/AAAAAAAAANs/SsEtDod-z3gMQg7Q-TzzTsHLU47ZDpOhQCLcBGAs/s1600/Screenshot_2.jpg>
*<project xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0
<http://maven.apache.org/POM/4.0.0>"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance
<http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance>"
xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/POM/4.0.0
<http://maven.apache.org/POM/4.0.0>
http://maven.apache.org/xsd/maven-4.0.0.xsd
<http://maven.apache.org/xsd/maven-4.0.0.xsd>">*
* <modelVersion>4.0.0</modelVersion>*
* <groupId>Cucumber_Test</groupId>*
* <artifactId>Cucumber_Test</artifactId>*
* <version>0.0.1-SNAPSHOT</version>*
*<build>*
* <sourceDirectory>src</sourceDirectory>*
* <plugins>*
* <plugin>*
* <artifactId>maven-compiler-plugin</artifactId>*
* <version>3.5.1</version>*
* <configuration>*
* <source>1.8</source>*
* <target>1.8</target>*
* </configuration>*
* </plugin>*
* </plugins>*
* </build>*
* <dependencies>*
* <dependency>*
* <groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>*
* <artifactId>maven-compiler-plugin</artifactId>*
* <version>3.5.1</version>*
* <type>maven-plugin</type>*
* </dependency>*
* <!-- https://mvnrepository.com/artifact/org.primefaces/primefaces
<https://mvnrepository.com/artifact/org.primefaces/primefaces> -->*
* <dependency>*
* <groupId>org.primefaces</groupId>*
* <artifactId>primefaces</artifactId>*
* <version>6.1</version>*
* </dependency>*
* <dependency>*
* <groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>*
* <artifactId>maven-surefire-plugin</artifactId>*
* <version>2.19.1</version>*
* <type>maven-plugin</type>*
* </dependency>*
* <dependency>*
* <groupId>junit</groupId>*
* <artifactId>junit</artifactId>*
* <version>4.12</version>*
* </dependency>*
* <dependency>*
* <groupId>org.seleniumhq.selenium</groupId>*
* <artifactId>selenium-firefox-driver</artifactId>*
* <version>3.4.0</version>*
* </dependency>*
* <dependency>*
* <groupId>org.seleniumhq.selenium</groupId>*
* <artifactId>selenium-java</artifactId>*
* <version>3.4.0</version>*
* </dependency>*
* <dependency>*
* <groupId>org.testng</groupId>*
* <artifactId>testng</artifactId>*
* <version>6.11</version>*
* </dependency>*
* <dependency> *
* <groupId>info.cukes</groupId> *
* <artifactId>cucumber-core</artifactId> *
* <version>1.2.5</version> *
* </dependency>*
* <dependency> *
* <groupId>info.cukes</groupId> *
* <artifactId>cucumber-java</artifactId> *
* <version>1.2.5</version> *
* </dependency>*
* <dependency> *
* <groupId>info.cukes</groupId> *
* <artifactId>cucumber-junit</artifactId> *
* <version>1.2.5</version> *
* </dependency>*
* <dependency> *
* <groupId>info.cukes</groupId> *
* <artifactId>cucumber-jvm-deps</artifactId> *
* <version>1.0.5</version> *
* </dependency>*
* <dependency> *
* <groupId>info.cukes</groupId> *
* <artifactId>gherkin</artifactId> *
* <version>2.12.2</version> *
* </dependency>*
* <dependency>*
* <groupId>org.mockito</groupId>*
* <artifactId>mockito-all</artifactId>*
* <version>2.0.2-beta</version>*
* </dependency>*
* </dependencies>*
*</project>*
*package paquete;*
*import org.junit.runner.RunWith;*
*import cucumber.api.CucumberOptions;*
*import cucumber.api.junit.Cucumber;*
* features = "src/test/resources/" *
* ,glue={"paquete"} *
* ,monochrome = true*
* )*
*public class RunTest {*
*}*
-------------------------------------------------------------------------
What am I doing wrong? From my local computer everything works fine.
Thanks so much for your help!
--
Posting rules: http://cukes.info/posting-rules.html
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Cukes" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.
--
Posting rules: http://cukes.info/posting-rules.html
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Cukes" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to cukes+***@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.
Loading...